Mediátor képzés, mediációs képzés

Hazai mediátor oktatók

|
2016. január 2. - 13:06

Mai írásunkban rövid körképet mutatunk néhány hazai mediációt oktató kollégáról. Köztük szinte mindenki jelenleg is mediátorként dolgozik, és küldetésének tartja ennek az alternatív konfliktus megoldási módszernek az elterjesztését.

  1. Fellegi Borbála

A KIM által regisztrált mediátor, akinek legfőbb területei az iskolai-, közösségi-, börtön- és büntetés-eljárási mediáció, valamint egyéb alternatív vitarendezési eszközök. Korábban az ELTE-n szociálpolitikus mester és doktori diplomát, valamint a Cambridge-i Egyetemen kriminológus végzettséget szerzett. A mediáció területén komoly oktatói és tudományos múlttal rendelkezik.

  1. Juhász Éva Anna

A Vista Verda vezető trénere, jogász, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mediátor képzését is elvégezte. Több éve mediátorként dolgozik, és ez idő alatt rengeteg gyakorlati tapasztalatot szerzett a konfliktusok megoldásáról. Évát személyesen is ismerem, nagy tudású szakembernek tartom.

  1. Kollár József

A Magyar Coachszövetség megalapítója és szakmai vezetője, valamint a Magyar Design Közösség elnöke. Emellett filozófus és esztéta, egyetemi oktató. Korábban a skóciai Edinburghben élt és kutatott.

  1. Dubravecz Gyöngyvér

Az Umathum Mediátor Akadémia oktatója, valamint gyakorló mediátor. Főbb oktatási területei a válási, az üzleti és gazdasági, a családi és párkapcsolati békítés. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte.

  1. Kovács Piroska

A Vista Verda oktatója. Az ELTE pszichológus szakán végzett, majd a gyermekvédelemben dolgozott. Az elmúlt években családi mediációval foglalkozott, így rengeteget foglalkozott a területen kialakult konfliktusok kezelésével és megoldásával.

  1. Kós Mariann

Trénerként és mediátorként dolgozik. Fontosnak tartja, hogy a mediáció lehetősége minél több emberhez eljusson, és egyaránt elterjedjen az iskolában, a családban és a munka világában.

  1. Winkler-Virág András

Évek óta párkapcsolati és üzleti mediátor, a PárBeszéd Mediációs Műhely munkatársa és az Országos Mediációs Egyesület tagja. Elkötelezett híve, hogy ez az alternatív konfliktuskezelési módszer minél szélesebb körben ismert és alkalmazott legyen.