Mediátor képzés, mediációs képzés

Miért érdemes mediációt tanulni?

|
2017. március 19. - 17:43

Tévhit, hogy a mediációs képzésekre csak olyan szakembereket várnak, akiknek már van előzetes, pszichológiai vagy egyéb hasonló irányú végzettsége.  A mediátorképzéseket évről évre egyre többen választják, akár egyetemi, főiskolai szintű, akár egyéb jellegű képzésről legyen szó. A jelentkezők egy része szociális, segítő szakmából érkezik, ismét mások jogi pályáról, de gyakran találunk teljesen idegen területekről is érdeklődőket.

A jó mediátor képzéseken az elmélet és gyakorlat arányban áll egymással.  Egy felkészült, szakmailag és emberileg is magas kvalitású mediátor oktató már az elméleti rész kapcsán felkelti diákjaiban a kíváncsiságot, ilyen módon a tanítványoknak kedvük támad minél előbb, élőben is kipróbálni a mediációs helyzeteket.

Szokták mondani, hogy nem csak akkor érdemes elvégezni egy ilyen jellegű tanfolyamot, ha mi magunk szeretnénk mediátorokká válni, hanem akkor is, ha önismereti célból szeretnénk fejlődni, továbbképezni magunkat.

Ez a kiadvány például kimondottan hasznos azoknak, akik szeretnének kiigazodni a képzések világában:

Mediáció tanulása

A képzések során olyan technikákat sajátíthatunk el, amelyeket magánéletünkben: saját párkapcsolatunkban vagy munkahelyi kapcsolatainkban felmerülő konfliktusok esetére is hasznosíthatunk. A mediátor képzés segítségével különböző helyzetekben sikeresen fogunk tudni „közvetíteni” a vitában álló ismerősök vagy családtagok között.

Akár egyetemi, főiskolai képzést keresünk, akár néhány napos intenzív tanfolyamot választunk, mindenképpen jól döntünk. Vannak továbbá online mediátor minitanfolyamok illetve távoktatási formák, az interneten ezekről is érdemes tájékozódni.