Mediátor képzés, mediációs képzés

7 dolog, amiért érdemes mediátornak tanulni

|
2017. december 4. - 11:10

A mediációnak rengeteg előnye van, hiszen az érintettek közti kommunikáció helyreállításával lehetővé válik a legjobb megoldás felfedezése. Azonban ez a folyamat nemcsak nekik, hanem a mediátornak is tartogat pozitívumokat. Íme 7 dolog, amiért érdemes nekivágni a tanulásnak.

  1. A mediátor képessé válik a konfliktuskezeléssel érintett problémák felismerésére, mind egyéni, mind társadalmi szinten. A különböző ismeretek és tapasztalatok segíthetnek neki felismerni a problémákat, és megtalálni azok legjobb megoldási lehetőségeit. Ezeket az ismeretek természetesen nem csak a munkája során, hanem saját életében is kamatoztathatja.
  2. A mediátorok fontos feladata, hogy eligazodnak a igazodni az emberi magatartás és viselkedés útvesztőjében – felismerik a miérteket, és megértik a hogyanokat. A tanulmányaik és munkájuk során képessé válnak a non-verbális jelek értelmezésére és a ki nem mondott szavak felfedezésére.
  3. A tapasztalok megtanítják a mediátort saját viselkedése és cselekedetei tudatos irányítására. Ez által növekedhet az önbizalma és a magabiztossága, az élete kiegyensúlyozottabbá válhat.Mediátor Oktatató(Dr. Mészáros Ádám – mediációs kiképző tréner)
  4. A mediátor elsajátíthatja a stratégiai szintű gondolkodást és megtanulja a dolgokat azok komplex voltában felismerni.
  5. A mediáció során segíthet az ügyfeleinek a konfliktusuk kezelésében, ezáltal pedig részese lehet az életük pozitív változásainak. Elérheti, hogy a nagyobb konfliktusok egyszerűbben és gyorsabban megoldódhassanak.
  6. Nagyban javulnak a vezetői képességei, hiszen az egyes találkozók alkalmával neki kell irányítania, és a megfelelő mederben tartania a beszélgetést. Az ő közvetítésére van szükség, hogy a felek kulturált módon, egymás megsértése nélkül találják meg a legjobb megoldást.
  7. Tanulmányai során megannyi új ismeretet elsajátíthat a pszichológia, a jog és a kommunikáció területén. Mindeközben rengeteget tanulhat önmagáról is, így könnyebbé válik számára a saját életének rendezése.

A mediáció rengeteg pozitívumot hordoz magában, mind a résztvevő felek, mind a mediátor számára.

Személyes meggyőződésem, hogy a mediációs munka egy nagyon szép hivatása lehet az embernek. Életem legjobb döntése volt, amikor mediációt kezdtem el tanulni!  És ezért indítottam el olyan szívesen mediátorképzésemet is a weboldalamon.

Hogy kit mi fog meg a mediációban, az mindenkinél más és más. De csak ajánlani tudom a mediációt mindenkinek! :)